Maleisië komt op 7 maart met een voorlopig rapport over de verdwijning van Malaysia Airlines-vlucht MH370. Dat is een dag voor het een jaar geleden is dat het vliegtuig verdween. 

Dat meldde de Maleisische minister van Transport Aziz Kaprawi woensdag. ''Het bevat details over het technische onderzoek", aldus Kaprawi. 

De Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) heeft Maleisië opgedragen om binnen een jaar na de verdwijning van de Boeing 777 met een tussentijds rapport te komen. In het rapport van de Maleisische burgerluchtvaartdienst zijn ook de bevindingen van een internationaal onderzoek opgenomen.

Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Bejing toen het verdween. Er kwam een grote, internationale zoekactie op gang. Momenteel zoekt het Nederlandse bedrijf Fugro nog altijd op de bodem van de Indische Oceaan naar het vliegtuig.

Nabestaanden hebben in een gezamenlijk statement laten weten "perplex" te staan. Ze vragen zich waarom de Maleisische autoriteiten aankondigingen doen, terwijl de zoektocht niet is afgerond.