De Turkse politie heeft een aantal verdachten gearresteerd in verband met de liquidatie van de Nederlands-Turkse Vedat S. in Istanbul. Dat hebben Turkse media vrijdag gemeld.

Het is niet bekend welke rol zij zouden hebben gespeeld bij de dood van S. en of de mogelijke schutter of schutters erbij zitten. Het zou gaan om tien verdachten. Ook zijn wapens in beslag genomen.

S. en de eveneens Nederlands-Turkse Ali Akgün werden eind vorig jaar op dezelfde dag doodgeschoten in Istanbul. Akgün was een hoofdverdachte in het grote Amsterdamse liquidatieproces Passage.

Volgens een bron bij de Turkse politie zitten bij de tien verdachten in verband met de liquidatie van S. geen verdachte van de moord op Akgün.

Jongere broer

Vedat S. is de jongere broer van Sedat S., een bekend figuur in de Turkse onderwereld. Hij werd onder grote belangstelling in zijn geboorteplaats Bafra begraven. Zo’n drieduizend mensen bewezen hem de laatste eer.

Na de liquidaties op de dag voor kerst werd bekendgemaakt dat vijf verschillende Istanbulse politiedepartementen samen werken aan het onderzoek naar de beide moorden. Volgens de politie bestonden er contacten tussen de bendes van Akgün en van S. Het onderzoek zou zich richten op die contacten en het mogelijke verband tussen de beide liquidaties.