Zeker negen mensen zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een steekpartij in een bus in de Israëlische stad Tel Aviv. De dader werd neergeschoten door de politie.

Dat meldt AP.

Zeker drie mensen raakten ernstig gewond toen de man om zich heen stak. Andere passagiers zouden lichtere verwondingen hebben.

De dader, volgens de politie ''een Arabische man'', raakte gewond toen agenten hem neerschoten tijdens zijn vluchtpoging. Hij wordt nog ondervraagd. Volgens Israëlische media gaat het om een Palestijnse man.

De man, vermoedelijk afkomstig van de Westelijke Jordaanoever, verwondde eerst de chauffeur, zodat die de deur niet meer kon openen.

Video: Zestien gewonden bij steekpartij Tel Aviv

Aanslag

Een woordvoerder van de Israëlische politie spreekt van een "terroristische aanslag". De Palestijnse beweging Hamas zou de aanslag in een reactie "een heldendaad" hebben genoemd. 

Een leider van Hamas die in Qatar verblijft, Izzat Risheq, noemde de aanval in een twitterbericht "dapper en heldhaftig". Volgens hem is de steekpartij een "natuurlijk antwoord op de bezetting en haar terroristische misdrijven tegen ons volk".

Het is al maanden opnieuw onrustig in het grensgebied tussen Israël en Palestina. Met name in Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever kostten aanslagen aan een tiental mensen het leven.

Chronologie: Nieuwe opwelling van onrust en geweld in Jeruzalem |  Achtergrond: Onzekere tijd voor Israël en de Palestijnen