De Duitse stad Dresden heeft alle openbare bijeenkomsten in de open lucht voor maandag verboden vanwege terreurdreiging. 

Dat liet de politie zondag weten, even nadat bekend werd dat de anti-islambeweging Pegida een demonstratie maandag had afgelast. Dat laatste gebeurde naar aanleiding van dreigementen van islamitische extremisten aan het adres van de leider van de groep, Lutz Bachmann.

Volgens het Duitse persbureau DPA kregen de Duitse autoriteiten over die bedreigingen informatie van buitenlandse geheime diensten. Het is niet direct duidelijk hoeveel bijeenkomsten er door het verbod van de politie worden getroffen.

Pegida demonstreert al maanden tegen de vermeende islamisering van Duitsland. De groep heeft vooral veel aanhangers in Dresden en gaat de afgelopen weken elke maandag in die stad met duizenden de straat op.

Terreurdreiging

Volgens de Duitse krant Bild kreeg Pegida van de politie te horen dat deze de veiligheid van de demonstratie van maandag niet kon garanderen, ook gezien de recente terreurdreiging. Pegida-leider Lutz Bachmann zou met de dood zijn bedreigd.

Pegida noemde het "een te grote verantwoording'' om deelnemers risico te laten lopen.

Video: Pegida hoopte op recordopkomst