De in Indonesië ter dood veroordeelde Nederlander Ang Kiem Soei heeft zaterdag afscheid genomen van zijn advocaat, Bart Stapert. 

Dit heeft de raadsman via Twitter laten weten.

Volgens Stapert is zijn cliënt dankbaar voor alle moeite die Nederland voor hem heeft gedaan.

Hij wil zonder blinddoek staan voor het vuurpeloton, dat hem omstreeks 18.00 uur (Nederlandse tijd) executeert.

Stapert meldde eerder zaterdag dat hij in hetzelfde hotel logeert als leden van het executieteam en dat er tegelijkertijd een bruiloft plaatsvindt. ''Het contrast zou niet sterker kunnen zijn'', aldus de advocaat.

Familie

Volgens de Indonesische krant Jakarta Post zouden familieleden en vrienden vrijdag geen kans hebben gekregen om afscheid te nemen van Ang Kiem Soei.

De toegang tot de Nusakambangan-gevangenis zou hun zijn ontzegd. Maar een zegsman van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt geen aanwijzing te hebben dat familie is weggehouden bij Ang Kiem Soei.

Op internet loopt het storm op de site waarop handtekeningen worden ingezameld voor een petitie tegen de executie. Even na 13.30 uur stond de teller al boven de 1200, en er komen meerdere nieuwe steunbetuigingen per minuut binnen.

De oproep is een initiatief van de christelijke organisatie Epafras die geestelijke steun geeft aan Nederlandse gevangenen in het buitenland.