In de hoofdstad Niamey van Niger zijn bij rellen zaterdag zeker twee kerken in brand gestoken. 

Een menigte protesteert tegen de jongste uitgave van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo met op de voorpagina een huilende Mohammed.

De politie heeft eerder op de dag traangas ingezet om de groep uiteen te drijven bij de belangrijkste moskee van de stad.

Het is de tweede achtereenvolgende dag dat er protesten zijn in Niger. Vrijdag kwamen daarbij in de tweede stad van het land, Zinder, vier mensen om het leven. Over doden of gewonden zaterdag is nog niets bekend.

Wel zijn er behalve de kerken ook twee politievoertuigen in vlammen opgegaan. De Franse ambassade heeft alle landgenoten opgeroepen binnen te blijven, meldt de BBC.

Verboden

De autoriteiten hadden een door moslimleiders georganiseerde mars door de stad verboden, maar de mensen gaven daar geen gehoor aan. In Zinder waren ook een aantal mensen op de been.

Een groep van ongeveer vijftig mensen heeft daar een Frans cultureel centrum aangevallen. De kantine, bibliotheek en kantoren zijn in brand gestoken, meldt de BBC op gezag van de directeur.

Behalve in Niger, heeft de voorpagina van de Charlie Hebdo ook tot protesten geleid in Pakistan, Sudan, Algerije en Somalië.