De Amerikaanse recherchedienst FBI heeft woensdag een 20-jarige man in de staat Ohio opgepakt. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op het Capitool in Washington.

De man had onder meer een semi-automatisch geweer, een grote hoeveelheid munitie en explosieven aangeschaft en was van plan naar Washington te reizen.

Het gaat om Christopher Cornell uit Cincinnati, zo blijkt uit documenten van justitie. Hij zocht uit hoe je bommen kan maken, meldde de FBI. De man verklaarde dat hij niet gesteund wordt door een terroristische groepering.

Hij verwees wel naar de in de VS geboren geestelijke Anwar al-Awlaki. Die werd door de Verenigde Staten in 2011 in Jemen gedood door een raket die werd afgevuurd door een drone. Hij was een van de prominentste leden van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAP).

Vijanden

Tijdens een ontmoeting met een informant van de FBI in november zei Cornell dat hij leden van het Congres als zijn vijanden beschouwt en vertelde hij over zijn plannen om in of bij het Capitool bommen te laten ontploffen

Ook wilde hij het vuur openen op werknemers en volksvertegenwoordigers.

Jihadisme

Op Twitter was Cornell actief onder de naam Raheel Mahrus Ubaydah en zei daar dat hij het jihadisme en de terreurgroep Islamitische Staat (IS) steunt.

Cornell is aangeklaagd voor een poging tot moord op een functionaris van de Amerikaanse regering en voor het bezit van een wapen om een geweldsmisdrijf mee te plegen.

Bekijk video: