Een Vlaamse jihadist is zondag op het vliegveld in Brussel opgepakt. Jejoen Bontinck wilde samen met zijn vriendin naar de Turkse stad Antalya vliegen. Het is niet duidelijk of hij op doorreis naar Syrië was.

Dat schrijven Vlaamse media.

Bontinck werd eigenlijk aangehouden omdat hij een contactverbod heeft met zijn vriendin. Dat was opgelegd nadat hij in november werd opgepakt omdat hij haar had geslagen.

Inmiddels zijn de twee weer een stel, maar het contactverbod geldt nog steeds.

De ex-Syriëganger zei op de luchthaven dat ze op het laatste moment een vakantie naar Turkije hadden gepland. Veel jihadisten reizen via Antalya naar Syrië.

Bontinck kwam meerdere keren in het nieuws omdat hij betrokken zou zijn bij terrorisme. Zijn vader haalde hem in 2013 terug uit Syrië. Hij zou daarheen zijn gegaan nadat hij door de moslimbeweging Sharia4Belgium zou zijn geronseld.

In oktober hoorde hij vier jaar celstraf tegen zich eisen in het terrorismeproces tegen Sharia4Belgium. Donderdag doet de rechtbank in Antwerpen uitspraak in de zaak. Het is onbekend of hij het land uit mag of dat hij in België moet blijven in afwachting van het vonnis.