Een vrachtschip met auto's aan boord is aan de grond gelopen in de zeestraat tussen Engeland en het eiland Wight. De 25 opvarenden zijn door de hulpdiensten van boord gehaald.

Dat melden Britse media in de nacht van zaterdag op zondag.

De 180-meter lange Höegh Osaka was naar verluidt onderweg naar Duitsland toen het in de problemen raakte, meldde The Telegraph. Een bemanningslid zou door het scheepsongeval een gebroken been hebben opgelopen.

Een inwoner van het eiland Wight vertelde de BBC dat hij zijn ogen niet kon geloven toen hij het enorme schip zag. "Er varen vaker schepen langs met een dergelijke omvang. Maar om er een stationair te zien, in die positie, is onwerkelijk", zei Fred Battison tegen de nieuwszender.

De eigenaar van het schip, Höegh Autoliners, liet in een verklaring weten de schade nog in kaart te brengen. "De bemanning heeft bevestigd dat het schip geen water maakt", aldus het bedrijf. Het schip zou hellen, maar wel stabiel zijn.

Schotland

De Britse hulpdiensten moesten zaterdagavond ook al uitrukken voor een scheepsongeval bij Schotland. Daar sloeg een vrachtschip met cement om. Reddingsploegen zijn op zoek naar de bemanning, die volgens The Independent vooral uit Polen bestaat.