Ook drie Nederlandse experts gaan in Panama op zoek naar meer stoffelijke resten van de omgekomen jonge vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers.

Forensisch patholoog Frank van de Goot zei zaterdag bij de NOS dat hij en twee van zijn collega’s zich aansluiten bij het Panamese zoekteam dat later deze maand eveneens weer op zoektocht gaat. "Wij beginnen alvast, maar het gebeurt in overleg."

Het Nederlandse drietal gaat begin komende week speuren in omgeving van Boquete, waar de meisjes vorig jaar april verdwenen. Ze nemen lokale gidsen mee de jungle in waar eerder onder meer spullen en botresten van de meisjes werden gevonden. Wat hen is overkomen, is nooit duidelijk geworden.

Volgens Van de Goot gaan de drie er niet naar toe om de zaak op te lossen. "Als we wat vinden dat zou kunnen wijzen op een misdrijf, dan dragen we dat over aan de autoriteiten."

Laatste keer

Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie in Panama bekend dat deze maand voor de allerlaatste keer zal worden gezocht naar resten van de omgekomen vrouwen. Dat gebeurt op verzoek van de families van de twee Nederlandse vrouwen en de Nederlandse ambassade. De zoektochten zullen plaatsvinden tussen 12 en 16 januari.

Volgens een woordvoerder van de familie Froon wordt de laatste zoektocht van harte ondersteund. ''Het is goed dat nog een keer alle sporen worden nagelopen om zo veel mogelijk informatie te vergaren'', aldus de zegsman.

De drie Nederlandse experts staan ook in contact met de familie alsmede met het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).