De Indiase politie heeft zeker drie personen aangehouden na de groepsverkrachting van een Japanse toeriste. De vrouw van begin twintig is naar verluidt wekenlang vastgehouden.

Dat berichten Indiase media zaterdag.

Het slachtoffer zou volgens The Times of India bevriend zijn geraakt met een lokale man die Japans sprak. Hij nam haar mee naar de stad Gaya (deelstaat Bihar), waar hij zich vergreep aan de vrouw. Ook zou haar bankrekening zijn geplunderd.

Later zouden ook andere mannen zich herhaaldelijk aan de toeriste hebben vergrepen. De vermeende daders zouden hun slachtoffer van eind november tot eind december hebben vastgehouden.

Uiteindelijk werd vrouw volgens de krant op de bus gezet, waarna ze contact kon opnemen met het Japanse consulaat. Dat zou volgens The Indian Express bij de politie hebben geklaagd dat Japanse vrouwen in het land vaker seksueel worden lastiggevallen en beroofd.

Verkrachtingszaken

India wordt vaker opgeschrikt door verkrachtingszaken. In 2012 kwam er voor het eerst wereldwijd aandacht voor het probleem toen een 23-jarige studente in een bus werd verkracht en fataal werd mishandeld. In 2013 zorgde de groepsverkrachting van een Zwitserse vrouw opnieuw voor wereldwijde verontwaardiging.

Hoewel de zaken ook in India voor veel ophef zorgden, lijkt het probleem nog verre van opgelost. Zo zouden twee politiemensen volgens Indiase media zijn geschorst na de vermeende ontvoering en verkrachting van een 14-jarig meisje in Badaun, in het noorden van India.

Het duo zou de tiener hebben ontvoerd toen ze 's avonds het huis verliet om naar het toilet te gaan. Nadat de moeder van het kind aangifte had gedaan, bleken de vermeende daders spoorloos zijn, berichtte de Indiase televisiezender NDTV vrijdag.