Ook donderdag kampen bergingswerkers op zoek naar slachtoffers en wrakstukken van AirAsia-vlucht QZ8501 met slecht weer. 

Duikers die het mogelijke wrak van de Airbus willen inspecteren, kunnen het water niet in vanwege de zware zeegang.

Ploegen staan klaar om af te dalen naar een plek waar op sonarbeelden een grote donkere vlek te zien is op 30 tot 50 meter diepte. Bergingswerkers denken dat daar de Airbus A320-200 van AirAsia ligt.

Het toestel crashte zondag in slecht weer met 162 mensen aan boord.

Zeker is het nog niet dat het toestel ook ligt op de plek waar bergingswerkers willen duiken. Het karakteristieke ping-signaal, dat de zwarte dozen van vliegtuigen uitzenden na een ongeluk, is nog niet opgevangen.

Verspreiding

Woensdag konden duikers het water ook niet in vanwege het slechte weer. Op sonarbeelden zouden grote delen van het wrak te zien zijn. Hoe langer de zoektocht duurt, hoe meer de lichamen ontbinden en hoe verder de wrakstukken zich verspreiden. 

Voor de kust van Borneo zijn zeven lichamen van slachtoffers geborgen. Eén van de geborgen doden is geïdentificeerd. Het gaat om een stewardess. 

Het vliegtuig van Air Asia, vlucht 8501, verdween zondag van de radar. Dinsdag werden voor het eerst brokstukken en lichamen gesignaleerd. Het is nog altijd onduidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is. Mogelijk moet de crash ook aan slecht weer worden toegeschreven.