In de nieuwjaarsnacht zijn er op twee plekken in Duitsland mensen om het leven gekomen. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen stierven een 16-jarige vrouw en een 79-jarige man bij een woningbrand.

Een andere 17-jarige vrouw kon net op tijd uit het huis worden gered, maar raakte zwaargewond. De oorzaak van de brand is onbekend.

In de deelstaat Sleeswijk-Holstein kwam een 18-jarige man om het leven door een vuurwerkontploffing. Hoe dat kon gebeuren werd niet bekendgemaakt.

In Saksen stierf een man van negentien eveneens door vuurwerk. Een man van achttien raakte zwaargewond.

Stuttgart

Bij een brand in een ondergrondse parkeergarage in Stuttgart raakten zeker veertig mensen gewond. Tien van hen zijn met zware rookvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen, meldde een woordvoerder van de brandweer. De andere dertig werden ter plekke behandeld.

Meerdere gebouwen die boven de garage staan, moesten worden ontruimd. Zeker 120 mensen werden in een nabijgelegen sporthal ondergebracht. De politie kon niet zeggen of de brand veroorzaakt is door vuurwerk. Zeker tien auto's gingen in vlammen op.

Denemarken

In buurland Denemarken vonden drie mensen de dood door vuurwerkongelukken. Het gaat om een huisvader en twee jongeren. Twee andere jongeren raakten levensgevaarlijk gewond.