Het dodental als gevolg van de ramp zondag met de veerboot Norman Atlantic is opgelopen naar elf. Dinsdag vond de Italiaanse marine het elfde lichaam in zee. 

Dat wordt naar de Italiaanse havenstad Brindisi gebracht, meldt persbureau ANSA. Ook de uitgebrande veerboot wordt daar naartoe gesleept. Onder de slachtoffers zijn drie vrachtwagenchauffeurs uit Napoli.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er nog worden vermist. Op de passagierslijst staan 478 namen, maar er zijn al mensen gered die niet op die lijst stonden.

Ook is onduidelijkheid over het aantal mensen dat is gered. Volgens Griekenland zijn dat er 432, maar Italië houdt het aantal op 427.

Video: Dodental gestegen naar elf

Sleepkabels

Bergingsbedrijven zijn dinsdag begonnen met het bevestigen van sleepkabels. Het Italiaanse Baretta denkt binnen een dag met de veerboot in de haven van Brindisi te arriveren. 

Baretta is in de arm genomen door het Italiaanse openbaar ministerie, dat een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar de brand. De verzekeraar van de reder van de Norman Atlantic heeft het Nederlandse Boskalis voor de klus ingehuurd. 

Volgens Martijn Schuttevaer van Boskalis-dochter Smit is er dinsdagochtend een eerste lijn geslagen naar de uitgebrande veerboot. Nu heeft de bevestiging van een zwaardere sleepkabel voorrang. Dat is mogelijk door de aankomst van zwaardere sleepboten. 

Medewerkers van Smit kammen de Norman Atlantic uit op nog smeulende brandhaarden, zei Schuttevaer. Het schip rookt volgens hem nog altijd.

Alles over de ramp met de brandende veerboot uit Griekenland in ons dossier