Twee mensen die op een weg in Hongkong rondvliegende geldbiljetten hebben opgeraapt, zijn donderdagavond opgepakt.

De man en vrouw worden verdacht van diefstal en hadden gezamelijk 165.000 Hongkong dollar (17.400 euro) in huis.

De 43-jaar oude man en de 36-jarige vrouw zaten volgens de South China Morning Post in een taxi die over Gloucester Road in de Chinese stad reed, toen daar woensdag een geldwagen zo'n 3,7 miljoen euro verloor. Ze raapten biljetten van de weg en vertrokken.

De twee waren herkenbaar op beelden terwijl ze hun voordeel deden met de 'geldhoos'. Onder een bed in het huis waar ze woonden, werd de buit gevonden.

Overigens is nog lang niet al het geld terug. Van de 3,7 miljoen euro die uit het waardetransport viel is ruim 2 miljoen ter plekke terugggevonden. Nog eens zes ton werd teruggebracht door mensen die biljetten hadden verzameld op de weg en daarmee naar huis waren gegaan. Nog bijna een miljoen euro is nog vermist.

Waarschuwing politie

De politie waarschuwt dat als ook andere mensen herkend worden op beelden of op een andere manier bekend worden bij de politie, ze zullen worden opgepakt. "We hopen dat de mensen die geld hebben opgepakt, zich alsnog zelf melden zodat alles op een nette manier kan worden afgehandeld", zei een politiewoordvoerder.