De Israëlische autoriteiten hebben woensdag toestemming gegeven voor de bouw van 380 nieuwe huizen in Oost-Jeruzalem. 

Dat meldt AFP.

Van de 380 woningen komen er 307 in de wijk Ramot en 73 in Har Homa, schrijft Jerusalem Post woensdag. Ook wordt er 50 miljoen Israëlische sjekel (ruim 10 miljoen euro) geïnvesteerd in de ontwikkeling van Oost-Jeruzalem. Van het geld worden wegen, parken, speeltuinen en sportvelden gerenoveerd.

Veel Joodse nederzettingen in Oost-Jeruzalem worden internationaal beschouwd als illegaal omdat Israël het gebied sinds 1967 bezet heeft.

Gevechten

Gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht bestookten eerder op woensdag doelen in het zuiden van de Gazastrook. Palestijnse scherpschutters zouden op Israëlische troepen bij de grens hebben geschoten. 

Een 33-jarige Palestijn kwam om het leven. Al-Arabiya meldt op basis van bronnen binnen Hamas dat het slachtoffer lid was van de militaire tak van de beweging. 

"Als antwoord op de beschietingen van onze troepen hebben we aanvallen uitgevoerd op de relevante doelen", stelde het leger. 

Het is de tweede keer sinds augustus dat Israël luchtaanvallen uitvoert. Vrijdag bombardeerden Israëlische gevechtsvliegtuigen een basis van Hamas in de Gazastrook vanwege eerdere raketbeschietingen. 

In augustus kwam een einde aan een oorlog in de Gazastrook die zeven weken duurde. 2.100 Palestijnen kwamen om, 73 Israëliërs lieten het leven. 

Achtergrond: Onzekere tijd voor Israël en de Palestijnen