Rebellen die vechten voor een eigen staat, hebben in afgelegen dorpen in India tientallen mensen gedood. Ook vrouwen en kinderen zouden zijn doodgeschoten bij de aanvallen in de noordoostelijke deelstaat Assam.

Overlevenden vertelden de politie dat de daders militaire uniformen droegen en gewapend waren met automatische vuurwapens.

''Ze vroegen om water. Toen openden ze opeens het vuur met hun AK-47-geweren'', vertelde een getuige, die zelf de jungle in wist te vluchten. De separatisten zouden dinsdag op zeker vier plekken hebben aangevallen. Vooral Adivasis, een minderheidsgroep in India, zouden slachtoffer zijn.

Bij het geweld zouden volgens Indiase media zeker 51 mensen zijn gedood. Het enige ziekenhuis in het district werd overspoeld door mensen met schotwonden. ''Zelfs vrouwen en kinderen werden niet gespaard'', zei een politieman. Zeker tien vrouwen en dertien kinderen zouden zijn omgekomen.

Avondklok

Volgens een hoge functionaris in het zwaargetroffen district Sonitpur is het leger gealarmeerd en is woensdag een avondklok ingesteld. Desondanks gingen Adivasis de straat op om te protesteren tegen de aanval. De politie greep hard in en schoot vijf betogers dood, zo schrijft de Times of India.

De vermeende daders zijn strijders uit de Bodo-minderheid. Ze wilden naar verluidt wraak nemen nadat het leger vorige maand een offensief tegen de rebellen was begonnen.

Video: Rebellen richten bloedbad aan in India