Zeker vijf tornado's hebben in de Amerikaanse staat Mississippi enorme verwoestingen aangericht. Ten minste vier mensen kwamen door het noodweer om het leven.

Dat melden autoriteiten.

Vooral in de stad Columbia veroorzaakten de wervelwinden een enorme ravage. "Er liggen hele daken op de weg. Mensen zitten vast in huizen. Auto's liggen ondersteboven", zei de lokale sheriff.

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen gewond zijn geraakt. Gouverneur Phil Bryant van Mississippi heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden.

De tornado's zijn ontstaan tijdens onweersstormen, zei een woordvoerder van de rampenbestrijdingsdienst van de staat. Het noodweer zou nog niet achter de rug zijn.

Bekijk video:

Zware regenval

De storm trekt in de richting van de staat Alabama en gaat gepaard met zware regenval. Op sommige plaatsen valt naar verwachting tien tot dertien centimeter neerslag. Ook kwamen her en der enorme hagelstenen naar beneden.

December is niet de meest gebruikelijke maand voor tornado's. In dit deel van het land komen ze het meest voor in het voorjaar.