Inwoners van het afgelegen dorp Monte Salvado in Peru worden geëvacueerd omdat het dorp is geplunderd door een indianenstam.

Ongeveer tweehonderd leden van de Mashco-Pirostam drongen vorige week gewapend met pijl en boog het jungledorp binnen om te zoeken naar voedsel en andere spullen, berichtte The Guardian dinsdag.

De indianen zouden tijdens hun plundertocht pijlen hebben afgevuurd. Daarbij raakte niemand gewond, maar volgens de Peruaanse onderminister Patricia Balbuena (interculturele zaken) zijn de dorpelingen doodsbang en is het voedsel op. Door het slechte weer kunnen politie en leger de gemeenschap niet per helikopter bereiken om hulp te bieden.

Volgens het hoofd van het bureau voor geïsoleerde volken, Lorena Prieto, is het volledige dorp geplunderd. Ruiten werden ingeslagen en alle tamme dieren werden gedood.

In Peru wonen naar schatting 15 geïsoleerde stammen in het regenwoud. Direct contact is verboden, omdat ze kunnen bezwijken aan ziekten die in de buitenwereld veel voorkomen.

De autoriteiten sturen nu boten naar het gebied om de inwoners te evacueren.