De zes mensen die maandag in Glasgow zijn gedood door een vuilniswagen die inreed op het winkelend publiek, zijn vijf vrouwen en een man. De identificatie van de slachtoffers vindt in de loop van dinsdag plaats.

Dat meldt de BBCVolgens de omroep en The Telegraph zijn drie slachtoffers familie: een 68-jarige man, zijn 69-jarige vrouw en hun kleindochter. Ook zou er een baby zijn omgekomen.

In de grootste stad van Schotland reed een vuilniswagen maandagmiddag de stoep op en schepte daar voetgangers. Het gevaarte kwam honderden meters verderop tot stilstand tegen een hotel.

Tien mensen raakten gewond, onder wie de chauffeur van de wagen. Vier van hen hebben het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.

Hartaanval

De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een aanslag. Een ooggetuige had gezien hoe de bestuurder ineengezakt over het stuur hing. Media speculeren daarom over een hartaanval. Drie medewerkers die ook op de vuilniswagen zaten, sprongen er onderweg verschrikt uit.

Veel mensen hebben bloemen neergelegd op de plaats van het ongeluk. Vlaggen op overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok uit respect voor de slachtoffers. Dinsdag wordt er een speciale dienst gehouden in een nabijgelegen kerk. Ook kunnen mensen daar een condoleanceregeister tekenen.

Premier

''Deze ochtend is Glasgow een stad met een gebroken hart, maar de stad slaat zich hier op dezelfde manier doorheen als bij de Clutha-tragedie'', zei premier Nicola Sturgeon dinsdag.

De Schotse premier doelde op een incident in november vorig jaar, toen een politiehelikopter neerstortte op een pub in het centrum van de stad. Toen vielen er tien doden.

Bekijk video: