Een vuilniswagen is maandag op een groep voetgangers in het Schotse Glasgow ingereden. Daarbij zijn zes doden gevallen en zeker zeven zwaargewonden.

Dat bevestigt de politie. Het aantal gewonden kan nog oplopen.

Volgens de politie is er niets 'sinisters' aan het incident en gaat het om een 'zeer ernstig' ongeluk.

De BBC schrijft over ooggetuigen, die zagen hoe de hulpdiensten op straat probeerden het leven van gewonde mensen te redden.

De chauffeur van de vuiliniswagen is maandagavond voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het incident heeft kunnen gebeuren, maar de politie gaat ervan uit dat er geen opzet in het spel is.

Centrum

De wagen reed rond 14.30 uur (lokale tijd) in op een groep winkelende mensen en kwam tot stilstand tegen de zijkant van het Millenium Hotel, aan George Square, in het centrum van de stad. 

Waarschijnlijk stonden de slachtoffers te wachten tot ze de weg mochten oversteken. Volgens ooggetuigen kwam de vuilniswagen eerst in botsing met een ander voertuig. 

De omgeving van het George Square werd daarna afgezet voor al het verkeer.

David Cameron

De Britse premier David Cameron heeft op Twitter zijn steun betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden. ''Mijn gedachten gaan uit naar de families van de mensen die getroffen zijn en de hulpdiensten.''

Locatie Millenium Hotel in Glasgow:

Video: Vuilniswagen rijdt in op mensen