Bij de aanrijding in de Franse stad Dijon zondagavond, waarbij een automobilist op een groep voetgangers inreed, was geen sprake van een terroristische aanslag.

Dat zegt de openbaar aanklager van Dijon maandag, zo meldt AP.

Bij de aanrijding raakten zondag dertien mensen gewond. Twee van hen zijn er ernstig aan toe. Zondag was nog sprake van elf slachtoffers, maar dit aantal werd maandag naar boven bijgesteld.

De automobilist zou psychische problemen hebben en was al langere tijd bij justitie bekend. ''Het is absoluut geen terroristische actie", zei aanklager Marie-Christine Tarareau.

Geen religieuze motieven

De 40-jarige man bekende maandag verantwoordelijk te zijn voor de aanrijding. Hij werd sinds 2001 in totaal 157 keer opgenomen met psychische klachten. De laatste keer was deze herfst. 

De man handelde alleen en had geen religieuze motieven. Volgens omstanders riep de man ten tijde van de aanrijding "God is groot" (Allahoe Akbar). Dit zou hij gedaan hebben om zichzelf moed te geven en niet vanuit religieuze overtuigingen, aldus de Franse justitie. 

Medicijnen

De dader werd meteen aangehouden na de aanrijdingen. Tijdens het verhoor gaf hij toe dat hij een dosis medicijnen had ingenomen die 96 uur zou werken. Zijn huis is doorzocht en agenten hebben in elk geval zijn computer meegenomen voor onderzoek.

De Franse president François Hollande riep mensen op niet te snel in paniek te raken om de gebeurtenis, maar zei ook dat er ''extreme waakzaamheid'' moet zijn.

Video: 'Chauffeur Dijon geen terroristische link'