Een Britse krant die in de jaren tachtig wilde publiceren over een politieonderzoek in een huis waar pedofielen samenkwamen, heeft destijds een officiële waarschuwing gekregen om dat niet te doen. 

De voormalige redacteur Hilton Tims van de lokale krant Surrey Comet heeft dat verklaard tijdens het onderzoek waarmee de Britse politie duidelijk wil krijgen of een groep pedofielen op hoog niveau is beschermd in de jaren zeventig en tachtig.

Tims wilde berichten over een politieonderzoek in het Elm Guest House in Barnes, waar een groep beruchte pedofielen zou hebben geopereerd. De krant kreeg daarop een zogeheten D-notificatie, een formele waarschuwing geen informatie te publiceren die de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen, meldt de zondagskrant The Observer.

Het politieonderzoek richt zich op een groep prominente figuren, waarbij mogelijk ook parlementariërs, politieambtenaren, militairen en mensen met banden met het koningshuis waren betrokken. De groep heeft mogelijk ook kinderen gedood. De politie riep deze week slachtoffers op zich te melden.