De politie in Duitsland is op zoek naar een veroordeelde moordenaar die donderdag op een kerstmarkt in Keulen is verdwenen. 

De man is zestien jaar geleden in een psychiatrische kliniek permanent opgenomen voor de moord op een vrouw in 1998. Hij was donderdag met twee andere patiënten op verlof onder begeleiding van een zuster, meldt de Duitse krant Bild zaterdag.

De veroordeelde Otto K. nam rond 14.30 de benen. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De politie vermoedt dat de man, die zij als gevaarlijk beschouwen, nu in Bonn is.

K. kan agressief worden als hij heeft gedronken, zeker als hij in discussie raakt met anderen, zei een woordvoerder van de kliniek waarin hij is opgenomen. Het is gebruikelijk dat patiënten van de inrichting onder begeleiding naar de kerstmarkt gaan. Dat is onderdeel van de 'resocialisatie', waarbij patiënten gewend raken weer onder de mensen zijn.

Het is volgens de krant de derde keer dit jaar dat een psychiatrische patiënt ontglipt aan begeleiding tijdens een verlof.