De moeder van zeven van de acht kinderen die vrijdag dood in een huis in de Australische stad Cairns werden gevonden, is zaterdag in het ziekenhuis aangehouden.

Zij wordt van moord beschuldigd, heeft de politie volgens de Australische zender ABC laten weten. Alle kinderen zijn door steekwonden omgekomen.

De 37-jarige vrouw werd met wonden aan haar borst en nek aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Zij is volgens inspecteur Bruno Asnicar van de politie van de stad in het noordoosten van Australië helder en alert en werkt met de politie mee.

Haar zeven kinderen en een ander kind dat ook was doodgestoken, zijn inmiddels uit het huis gehaald. Zij waren tussen 18 maanden en 14 jaar oud.

Broer

De politie werd gealarmeerd nadat een 20-jarige broer van de zeven was thuisgekomen en zijn broers en zussen dood had aangetroffen. Op de plaats delict is een aantal wapens, vooral messen, aangetroffen.

Wat haar heeft bewogen tot de daad, wordt onderzocht. Volgens Australische media richtte de vrouw zich recentelijk tot de kerk en was ze erg depressief.

De Australische premier Tony Abbott spreekt van "hartverscheurend nieuws" en een "onnoemelijke misdaad". Eerder deze week werd Australië opgeschrikt door een fatale gijzeling in een café in Sydney. Daarbij vielen drie doden, onder wie de gijzelnemer.

Video: Moeder doodgestoken kinderen aangehouden