Twee mensen zijn donderdag opgepakt voor de moord op een Nijmegenaar in Duitsland. Ze werden gearresteerd in de stad Duisburg. 

Dat meldt de Duitse politie.

Mesut Polat (36) verdween begin november tijdens een bezoek aan Duitsland. Hij ging toen met drugs en veel contant geld vanuit Nijmegen naar familie in Keulen. 

Onderweg maakte hij een tussenstop in Duisburg. Op 4 november werd zijn rijbewijs daar op straat gevonden. Enkele weken later trof een schipper zijn lichaam aan in een sluis in een kanaal bij Duisburg.

Zwaar geweld

Volgens de Duitse politie was Polat actief in de internationale drugshandel en in de prostitutie. Hij is ''door zwaar geweld'' om het leven gekomen.

De beide verdachten werden niet ver van de vindplaats gearresteerd, in een huis waar ook een hennepkwekerij was.

De verdachten zijn een man en een vrouw. Hun identiteit is nog niet bekend. Zij werden niet ver van de vindplaats gearresteerd, in een huis waar ook een hennepkwekerij was.

Aanwezigheid

''De aanwezigheid van de plantage en het feit dat het slachtoffer in de drugshandel zat, doen wel een verband vermoeden, maar het onderzoek zal dat duidelijk moeten maken'', zegt een woordvoerder van de Duisburgse politie.

Hij wil niet zeggen hoe de Duitse recherche de verdachten op het spoor is gekomen.