De zus en broer van de 33-jarige journalist Luke Somers, die door terreurbeweging al-Qaeda in Jemen wordt vastgehouden, smeken om zijn vrijlating.

Dat meldt AP. 

In een video die zaterdag online gezet is, beschrijft Lucy Somers haar broer als een romanticus die "altijd het beste in mensen ziet." Ze eindigt haar smeekbede met: "Laat hem alstublieft leven."

Somers' vader schreef een verklaring waarin hij vraagt om zijn zoons vrijlating.

Eerder deze week heeft de Amerikaanse regering tevergeefs geprobeerd Somers te bevrijden. President Barack Obama had vorige maand met de actie ingestemd.

''Helaas was Somers niet aanwezig. Er waren wel andere gijzelaars en zij zijn gered'', aldus de raad. Over de identiteit van deze gijzelaars zijn geen verdere mededelingen gedaan.

Bekijk de video:

Ontvoering

Somers, in Londen geboren en Amerikaans staatsburger, werd vorig jaar september ontvoerd. Enige tijd later werd een video vrijgegeven door al-Qaeda waarop een man was te zien die zich Luke Somers noemde.

In de drie minuten durende video vraagt hij om hulp, omdat zijn leven in gevaar zou zijn. Op de video is ook een een lid van al-Qaeda te zien, die dreigt dat Somers wordt gedood tenzij aan niet nader genoemde eisen wordt tegemoetgekomen.

Somers werkte als journalist en fotograaf voor lokale media. Foto's en artikelen van hem kwamen op buitenlandse nieuwssites terecht, waaronder die van de BBC.

Vorige maand redden Amerikaanse en Jemenitische militairen zes Jemenieten, een Saudiër en een Ethiopiër die in een grot in de bergen van de zuidelijke provincie Hadramawt door al-Qaeda werden vastgehouden.