De vrouw die in Libanon was opgepakt, is getrouwd geweest met terroristenleider Abu Bakr al-Baghdadi.

Dat zei de Libanese minister van Binnelandse Zaken woensdag.

Nohad Machnouk is daarmee de eerste officiële bron binnen Libanon die zich uitspreekt over de identiteit van de vrouw, van wie dinsdag werd gezegd dat zij één van de vrouwen van de IS-leider was.

Machnouk ontkrachtte nu ook dat bericht. Volgens hem was Saja al-Dulaimi drie maanden lang getrouwd met al-Baghdadi, maar zes jaar geleden liep het huwelijk op de klippen. Inmiddels is zij voor de derde keer getrouwd met iemand anders.

Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken sprak eerder op woensdag al tegen dat zij getrouwd was met de leider van terreurgroep Islamitische Staat. Al-Baghdadi zou twee vrouwen hebben, en daar is al-Dulaimi er geen van. De gearresteerde al-Dulaimi is een zus van een in Irak ter dood veroordeelde en gevangen zittende terrorist.

Dulaimi stak met een vals paspoort de grens tussen Syrië en Libanon over en werd daarom opgepakt. Ze reisde met een kind van haar.

De gemelde arrestatie van een vrouw van al-Baghdadi is met grote belangstelling gevolgd, omdat over het leven van de IS-leider zo weinig bekend is.

Al-Baghdadi regeert kalifaat op achtergrond