Voor de moord op twee meisjes bijna veertig jaar geleden bij Vancouver is een 67-jarige man in Canada in staat van beschuldiging gesteld.

Dat melden Canadese media dinsdag.

Het gaat om Garry Taylor Handlen. Hij zou in 1975 de 11-jarige Kathryn-Mary Herbert hebben gedood en drie jaar later de 12-jarige Monica Jack. De meisjes werden op straat door Handlen meegenomen.

De man was korte tijd verdachte in de zaken maar volgens de politie was er toen niet genoeg bewijs tegen hem. Volgens de rechercheurs is er nu nieuw bewijs, maar ze maken niet bekend waar het om gaat.

Gevonden

Het lichaam van Herbert werd twee maanden na haar verdwijning gevonden. Ze verdween op weg naar huis in Abbotsford, een voorstad van Vancouver.

De stoffelijke resten van Jack werden pas in 1995 gevonden. Zij werd het laatst gezien op de fiets bij Nicola Lake, een meer ongeveer honderdvijftig kilometer ten noordoosten van Vancouver.
 
De zaak werd opnieuw bekeken door een rechercheteam van de provincie British-Columbia. Handlen werd vrijdag gearresteerd en komt 8 december voor de rechter.