De zoektocht naar 54 opvarenden van een gezonken Koreaanse vissersboot heeft nog maar weinig opgeleverd. 

Zowel de Russen als de Amerikanen speuren in de Beringzee naar de bemanning, maar tot nu toe zijn alleen enkele lege reddingsboten gevonden, meldt het Russische persbureau Interfax dinsdag.

Het schip zonk maandag voor de kust van het uiterste noordoosten van Rusland. Zeven mensen werden gered, één dode werd gevonden. De zoektocht naar de 54 andere opvarenden ligt voorlopig stil; woensdag (lokale tijd) wordt verder gezocht.

Dinsdag zochten een Amerikaans vliegtuig en Russische vissersboten naar sporen van het schip. De Oriong 501 zond maandag nog een noodsignaal uit, maar zonk vervolgens binnen een half uur in slecht weer.

Watertemperatuur

Dat slechte weer houdt nog altijd aan. Een storm, sneeuw en slecht zicht bemoeilijken de zoektocht. De kans dat er nog overlevenden worden gevonden, is erg klein. De watertemperatuur is 2 graden. Een mens zonder speciale kleding houdt het nog geen kwartier vol in zulk koud water.

De Zuid-Koreaanse overheid heeft de Russen aangespoord om de zoektocht te versnellen. Volgens het Koreaanse persbureau Yonhap had dat effect; zes schepen zullen gaan helpen. Om de operatie te steunen heeft Zuid-Korea twee diplomaten naar het consulaat in de Russische stad Vladivostok gestuurd.