Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen door noodweer en overstromingen in het zuiden van Frankrijk. De regio aan de Middellandse Zee wordt geteisterd door zware storm en onweer, waardoor overstromingen ontstaan.

De plaats Sérignan-Plage bij Béziers werd getroffen door een mini-tornado met windsnelheden van 165 kilometer per uur. Huizen en een camping werden vernield.

Bij La Londe-les Maures verdronken donderdag twee mensen in de rivier de Maravenne, die door de enorme regenval veranderd was in een woeste stroom. Ooggetuigen meldden dat een auto door de watermassa was meegesleurd. Twee mensen worden vermist.

Furieus

De burgemeester van La Londe-les-Maures was furieus na de rampzalige wolkbreuk, schrijft Le Parisien. Volgens hem doen de landelijke autoriteiten niet genoeg om de inwoners te beschermen tegen dergelijk noodweer.

In de plaatsen Hyères en Cogolin bij Toulon kwamen een vrouw en een man om het leven.

Hoge luchtlagen

De regio aan de Middellandse Zee is sinds het begin van de herfst al acht keer getroffen door onweer, zware stormen en regenval met overstromingen tot gevolg.

Het zuidoosten van Frankrijk heeft elk jaar te maken met zware regenval in de herfst en begin van de winter. Oorzaak is de warme vochtige lucht vanaf zee die in hogere luchtlagen op een koude stroming stuit waardoor neerslag ontstaat.

Bekijk video: