In Groot-Brittannië liep de start van de koopjesjacht op Black Friday vrijdagochtend uit de hand. De politie moest in meer dan tien winkelcentra de boel tot bedaren brengen. 

Dat meldt de BBC.

In Manchester moest de politie naar vijf winkels van supermarktketen Tesco komen. Twee mensen werden opgepakt, één van de vijf winkels moest weer dicht nadat de deuren al om middernacht waren geopend voor het winkelend publiek.

De politie riep mensen via Twitter op om ''kalm te blijven''. Ook in Londen en South Wales moesten agenten de koopjesjagers beteugelen.

Black Friday is in de Verenigde Staten traditioneel de dag waarop de uitverkoop begint, een dag na Thanksgiving. Het fenomeen waaide enkele jaren geleden over naar Groot-Brittannië en ook enkele Nederlandse winkels houden vrijdag uitverkoop.

In The Guardian vertelt een klant over de chaos in een winkel in Harringay. ,,Ik heb een stofzuiger gekocht, maar ik weet niet eens of ik die wel wilde. Ik pakte maar wat. Het was een chaos, een gekkenhuis. Het was ongelofelijk akelig.''

Een vriendin van haar stond als tweede in de rij, maar werd weggeduwd door de menigte en vertrok uiteindelijk met lege handen. ,,Mensen gedroegen zich als dieren.''