Een konvooi van de Britse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kabul is donderdagochtend doelwit geworden van een zelfmoordaanslag. Daarbij zijn één Britse en minstens vijf Afghaanse burgers om het leven gekomen.

Dat meldt persbureau AFP. Van de inzittenden raakten zeker 33 mensen gewond, onder wie vijf kinderen.

De Britse ambassade bevestigt dat er een aanslag heeft plaatsgevonden. Het is nog niet bekend of er Britse diplomaten in de getroffen wagen hebben gezeten. De explosie zou in grote delen van het oosten van Kabul zijn gehoord. De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Volgens de Afghaanse onderminister van Binnenlandse Zaken zat de terrorist op een motor. De aanslag is er één in een lange reeks op buitenlandse doelwitten in de aanloop naar het vertrek van de laatste buitenlandse gevechtseenheden.

Bekijk de video

De aanslag is er één in een lange reeks op buitenlandse doelwitten in de aanloop naar het vertrek van de laatste buitenlandse gevechtseenheden. Maandag nog kwamen twee Amerikaanse militairen om het leven toen het voertuig waarin ze zaten werd getroffen door een bom.