Justitie heeft in de Spaanse regio Galicië de vermoedelijk laatste uren van een in januari 2010 vermoorde Nederlander in scène gezet om het onderzoek vooruit te helpen. 

De reconstructie was dinsdag in en rond het afgelegen gehucht waar het slachtoffer, Martin Verfondern, woonde, Santoalla do Monte.

Aan de reconstructie werkten onder anderen de betrokken onderzoeksrechter Miguel Ruiz en rechercheurs van de Guardia Civil uit Madrid mee, meldt woensdag de krant La Voz de Galicia.

De onderzoekers willen een idee krijgen hoe de daders de 52-jarige man hebben vermoord en hem met zijn auto hebben laten verdwijnen in een zeer afgelegen bos op 1.400 meter hoogte .

Daar werden stoffelijke resten van de man en het deels uitgebrande wrak van de auto in juni toevallig aangetroffen tijdens de bestrijding van een bosbrand.

Conflicten

Het staat volgens justitie vast dat Verfondern is vermoord. Hij had conflicten met een familie uit het gehucht waar zijn Galicische boerderij staat en waar hij zich destijds bedreigd voelde.