De Duitse regeringscoalitie is het eens geworden over de invoering van een vrouwenquotum voor topposities bij beursgenoteerde bedrijven.

CDU en SPD bereikten dinsdagavond een akkoord.

Vanaf 2016 moet dertig procent van de stoelen bezet worden door vrouwen, anders blijven ze leeg. Op 11 december moet het kabinet het besluit formeel nog bekrachtigen, stellen Duitse media op woensdag.

Het akkoord is na lange strijd tot stand gekomen, waarbij de sociaaldemocratische SPD als winnaar uit de bus lijkt te zijn gekomen. Minister voor Familie- en Vrouwenzaken Manuela Schwesig en minister van Justitie Heiko Maas (beiden SPD) hebben hun lang gekoesterde wapens gekregen om het quotum ook echt af te kunnen dwingen.

De CDU van bondskanselier Angela Merkel deed meer water bij de wijn. Uitzonderingsposities voor bepaalde branches komen er niet.

Irritaties

Met de invoering van het vrouwenquotunm houdt de Duitse minister Schwesig vast aan het vijfde wetsontwerp dat al was opgesteld.  

"Het quotum komt er. Iedereen die het besluit in de weg staat schaadt de economie", had de minister in een interview gezegd. Volgens Schwesig was de weerstand tegen het vrouwenquotum vooral zo groot omdat het om meer macht, invloed en geld voor vrouwen gaat. 

Die uitspraken zorgden voor irritaties tussen de partijen CDU en SPD. De fractievoorzitter van het CDU, Volker Kauer zei dat "mevrouw de Familieminister niet zo huilerig moet doen. Ze krijgt haar vrouwenquotum maar wel op de manier zoals in het regeerakkoord is afgesproken en niets meer", aldus de politicus. 

Bondskanselier Merkel wist de plooien uiteindelijk glad te strijken.

Raad van Toezicht

Merkel kondigde woensdag ook aan dat er in december een wetsvoorstel komt om het aantal vrouwen in Raden van Toezicht te regelen. Het is de bedoeling dat ook hier het aantal vrouwen tot minimaal 30 procent zal stijgen. Momenteel is dat percentage 22 procent bij bedrijven op de Duitse DAX 30-index.

Het plan van de regering is vanaf 2016 bedoeld voor honderd bedrijven op de index. Bedrijven die niet aan de norm voldoen mogen geen mannen meer benoemen in hun bestuur.

Duidelijk signaal

De Stichting Talent naar de Top, die zich in Nederland hard maakt voor meer vrouwen op topposities, ziet het Duitse besluit als een ''duidelijk signaal''. Bedrijven hier moeten zich ook meer bewust moeten worden van de voordelen van diversiteit tussen mannen en vrouwen in hun bestuur, vindt stichtingsdirecteur Sandra Lutchman.

Zij is overigens geen voorstander van het invoeren van een quotum. ''Blijvend succes'' is volgens Lutchman alleen te bereiken als bedrijven het ook echt zelf willen.

Topposities

Bij de ruim 240 bedrijven die een speciaal charter van de stichting hebben ondertekend, wordt inmiddels 20 procent van de topposities bekleed door vrouwen. Bij andere bedrijven zijn de cijfers lager.

Uit de in september verschenen Female Board Index blijkt dat van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven slechts 6 procent van bestuursleden en 19,5 procent van de commissarissen vrouw is.
 
Noorwegen en Frankrijk kennen ook al een vrouwenquotum. In Nederland bestaat wel een wettelijk streefcijfer van 30 procent, maar daar zijn geen harde sancties aan verbonden.

'Meer kans op depressie voor vrouwen met hoge positie' | Vrouwen vinden topsalaris minder belangrijk