Voor de derde keer in een week tijd hebben vermoedelijke aanhangers van de terreurorganisatie Boko Haram een dorp in het noordoosten van Nigeria aangevallen. 

Bij de actie in het dorp Damasak in de deelstaat Borno werden huizen in brand gestoken. Een nog onbekend aantal mensen werd gedood.

Uren na het begin van de aanval kamden gewapende mannen nog de straten in het dorp uit. Veel dorpelingen probeerden naar de grens met Niger over te steken, juist ten noorden van Damasak.

Een getuige zei dat de gewapende mannen rond 9.00 uur het dorp binnentrokken en op huizen vuurden om de bewoners te dwingen naar buiten te komen. Veel mensen zijn vermoedelijk omgekomen, zei de getuige, die zelf naar eigen zeggen de jungle was ingevlucht.

Volgens een andere getuige zijn ongeveer vijftien mensen verdronken, toen zij via een rivier aan het geweld probeerden te ontkomen.

Recente aanvallen

De drie recente aanvallen op dorpen in Borno hebben al aan bijna 100 mensen het leven gekost. Zaterdag werden in het dorp Doron Baga meer dan 25 mensen doodgeschoten. Vooral vissers waren het slachtoffer. Drie dagen ervoor werden in een ander dorp 45 mensen gedood uit wraak voor de moord op vier leden van Boko Haram.