Na hevige regen in het zuiden van Marokko zijn bij overstromingen zeker 32 mensen om het leven gekomen. Zes mensen worden vermist.

De stad en provincie Guelmim, circa 650 kilometer ten zuiden van Rabat, zijn zwaar getroffen door het uitzonderlijke noodweer, melden de Marokkaanse autoriteiten zondagavond.

Een aantal vermisten zat in drie taxi's die door het wassende water zijn meegesleurd. Circa veertig mensen die op verscheidene plaatsen door het water werden verrast en gevaar liepen, zijn met behulp van helikopters van leger en gendarmerie uit hun benarde positie gered. 160 anderen konden over land in veiligheid worden gebracht.

Video: Overstromingen in Guelmim

De regens hebben rivieren aan de voet van het Atlasgebergte buiten hun oevers doen treden. Het water heeft talrijke wegen geblokkeerd en naar schatting honderd huizen geheel of voor een deel verwoest.  

Het weer wordt naar verwachting in de loop van maandag droger.

Overstromingen komen geregeld voor in het gebied. De lokale bevolking is woedend dat de regering niets doet om dergelijke incidenten te voorkomen. "Hun vorige plannen om onze lemen huizen te herstellen hebben ons niet gered, onze huizen spoelden gewoon weg", zei een vrouw tegen de zender 2M.