Een 12-jarige jongen is zondag in het ziekenhuis overleden, nadat hij zaterdag in het Amerikaanse Cleveland (in de staat Ohio) door de politie was neergeschoten.

Dat gebeurde omdat hij met een pistool liep te zwaaien. Later bleek dat het om een neppistool ging. Daarover bericht ABC News.

Het incident gebeurde bij een recreatiepark. De man die de politie alarmeerde, gaf aan dat de jongen "het wapen op mensen richtte en er iedereen bang mee maakte".

Volgens CNN, dat zegt te beschikken over de alarmmelding, beklemtoonde de melder dat het waarschijnlijk een nepwapen betrof en dat de dader een ''jong iemand" was.

Volgens de politie zijn agenten die ter plaatse kwamen niet bedreigd. De schoten werden gelost nadat de jongen het wapen van zijn tailleband had afgehaald. Daarnaast ontbrak een oranje veiligheidssticker, dat aangeeft dat het een nepwapen is.

BB-gun

''De agenten bevolen de jongen zijn handen omhoog te houden, maar in plaats daarvan haalde hij het wapen tevoorschijn", aldus politiechef Ed Tomba. Uiteindelijk bleek het om een balletjespistool te gaan.

De familie van het slachtoffer heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen, die de zaak gaat uitzoeken.