Het marineschip Karel Doorman krijgt maandag bezoek van de presidente van Liberia, Ellen Johnson Sirleaf. Zij gaat dan aan boord van het schip, wanneer het is aangemeerd in de hoofdstad Monrovia.

De Nederlandse ambassadeur in Ghana, Hans Docter, heeft dat zondagavond laten weten. Liberia valt ook onder zijn terrein.

De Karel Doorman vervoert goederen voor de strijd tegen ebola. Docter is speciaal ebola-gezant van Nederland. Hij moet de bestrijding van de epidemie coördineren met de Verenigde Naties en de Europese Unie.

De bijna 205 meter lange Karel Doorman is op 6 november vertrokken uit Den Helder. Aan boord waren toen tientallen vrachtwagens, auto's en ambulances, elf miljoen handschoenen, duizend rubberen laarzen en onder meer mobiele laboratoria, beschermende kleding voor artsen en veldhospitalen.

Het schip loste afgelopen woensdag hulpgoederen in Sierra Leone en vrijdag in Guinee. Als de Karel Doorman klaar is in Liberia, zal het misschien nog een keer hulpgoederen naar West-Afrika brengen.

Wie doet wat in de strijd tegen ebola?

Zes dingen die u moet weten over ebola l Dossier ebola