Bij de zware aardbeving in Japan die zaterdagavond de bergachtige omgeving van Nagano trof, zijn 41 gewonden gevallen. Onder hen zijn volgens de lokale autoriteiten zeven zwaargewonden.

Dat meldt de Japan Times zondag (lokale tijd). Veel slachtoffers hebben botbreuken opgelopen na het instorten van huizen.

De aardbeving in en rondom Nagano, bekend van de Olympische Spelen in 1998, had een kracht van 6,8 op de schaal van Richter.

Er vielen behalve in de stad Nagano vooral gewonden in het ski-oord Hakuba. In het zwaar getroffen dorpje zijn zeker 34 huizen verwoest. Er raakten 21 inwoners gevangen onder hun woning, deze konden worden gered. Tachtig mensen moesten de nacht in een schuilkelder doorbrengen.

Otari

In het nabijgelegen dorpje Otari raakten twintig huizen ernstig beschadigd. Bij zeker tweehonderd huishoudens in het gebied viel de stroom uit.

Het epicentrum van de beving lag op ongeveer 5 kilometer diepte, op ongeveer 180 kilometer ten noordwesten van Tokio. Er was geen gevaar voor een vloedgolf.