In de Amerikaanse stad Ferguson, Missouri is het zaterdagnacht (lokale tijd) voor de derde dag op rij onrustig geweest. Demonstranten trokken de straat op en blokkeerden de doorgang.

Verschillende media schrijven over de arrestatie van drie demonstranten, die weigerden toegang te verlenen tot de openbare weg.

De Amerikaanse stad is in spanning, vanwege de uitspraken van de rechtbank, over de dood van de 18-jarige Michael Brown. De donkere jongen werd door een blanke politieagent neergeschoten. Een jury kwam de afgelopen dagen bij elkaar om te beslissen over de zaak.

Ongewapend

Politieagent Darren Wilson zou hebben gedacht dat Brown een wapen bij zich droeg en die te willen gebruiken. Later bleek de jongen ongewapend te zijn.

De uitspraak van de jury zal vermoedelijk tot na het weekend moeten wachten. De lokale politie zal twee dagen van te voren een melding krijgen, om zich voor te bereiden op eventuele rellen.

De dood van Brown zorgde in de Verenigde Staten voor woede van bewoners. Veel mensen menen dat de dood te maken heeft met discriminatie.

Video: 'Ferguson lijkt oorlogsgebied'