In Israël is het vrijdag weer de hele dag onrustig geweest. In verschillende steden kwam het tot opstootjes en raakten verschillende mensen gewond.

Dat melden Israëlische media.

Twee Israëliërs raakten gewond door een aanval in het oosten van Jeruzalem. De twee mannen van 21 en 24 jaar liepen in een groepje over straat in het Arabische deel van de stad toen ze werden aangevallen, zegt een politiewoordvoerder.

De een zou in zijn rug zijn gestoken, de ander zou geslagen zijn met een ijzeren staaf. De twee liepen lichte verwondingen op. Ze waren onderweg naar een Talmoedschool voor het vrijdaggebed. De politie gaat uit van een terreuraanval en is op zoek naar de daders.

Traangas

Ook in Hebron op de Westelijke Jordaanoever kwam het tot botsingen tussen Palestijnen en Israëlische militairen. Zeker 250 Palestijnen gingen de straat op nadat Hamas had opgeroepen tot een 'Dag van Razernij' tegen Israël.

Ze gooiden met stenen, vuurwerk en molotovcocktails naar de soldaten. Verschillende mensen raakten gewond door rubberen kogels en traangas.

Controlepost

In de stad Kalandia werden banden in brand gestoken in de buurt van een militaire controlepost. Het leger greep in en vuurde rubberen kogels af.

De onrust komt drie dagen na de aanslag op een synagoge in Jeruzalem door twee Palestijnen, waarbij zeven doden vielen. In Acre werd de auto van een imam overgoten met een bijtende stof, waarschijnlijk omdat hij betrokken was bij de aanslag.

Chronologie: Onrust en geweld in Jeruzalem

Waarom er een eeuwige strijd is om de Tempelberg