Het parlement van Nigeria is donderdag gesloten de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden de toegang tot het gebouw geweigerd werd. 

Dat meldden Nigeriaanse media donderdag.

De chaos ontstond doordat veiligheidspersoneel probeerde te voorkomen dat de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Aminu Tambuwal, het parlementsgebouw binnenging. De voorzitter is onlangs naar de oppositie overgelopen en daarom had de politie zijn toegangspas ingetrokken. 

In reactie daarop kwam een menigte van schreeuwende mensen in beweging. In de chaos rond het gebouw gebruikte de politie traangas.

De veiligheidsdienst had het gebouw overgenomen en alle ingangen afgesloten, op een na. Daar werd iedereen streng gecontroleerd en gefouilleerd. Diverse politici werden bij de ingang tegengehouden en weggestuurd. Tambuwal wist uiteindelijk met steun van aanhangers naar binnen te komen. 

Voorlopig gesloten

De voorzitter van de senaat, David Mark, kondigde na een ontmoeting met Tambuwal en vanwege de chaos een sluiting tot dinsdag aan. Het is onduidelijk of alle parlementsleden daaraan gevolg geven. 

Het parlement zou donderdag vergaderen over het verlengen van de noodtoestand in delen van het Afrikaanse land.