Ondanks wat opstootjes zijn demonstraties in Hannover zonder al te grote problemen beëindigd. 

De protesten zouden eigenlijk nog een uur langer duren, maar er kwam voortijdig een eind aan toen demonstranten besloten vredig te vertrekken.

Linksextremisten en de politie kregen het 's middags met elkaar aan de stok. Betogers probeerden bij een demonstratie van rechtsextremisten en hooligans te komen. Ze gooiden met flessen en vuurwerk, meldt de krant Hannoversche Allgemeine Zeitung. Het is onduidelijk of er aanhoudingen zijn verricht.

Zo'n drieduizend rechtsextremisten en hooligans protesteerden in de stad tegen jihadisme, onder de naam Hooligans gegen Salafisten (HoGeSa). Op twee andere plaatsen waren tegendemonstraties, waar ruim drieduizend mensen aan meededen. Een van de tegendemonstraties vond plaats in de vorm van een protestmars tegen racisme en discriminatie.

Route

De politie sloot de route van die mars hermetisch af, omdat die op sommige stukken vlak langs het plein liep waar de HoGeSa demonstreerde. Het trein- en busstation van Hannover werd een tijdje afgezet om nieuwe conflicten te vermijden.

De politie rukte massaal uit, zette honden in en dreigde bij verdere escalatie waterkannonen te gebruiken. Het hoefde uiteindelijk niet zover te komen.