De katachtige waarop Franse politieagenten en militairen al twee dagen jagen is mogelijk een lynx. Het onbekende dier, dat is gezien in de omgeving van Disneyland Parijs, is volgens deskundigen zeker geen tijger.

De lynx was in Frankrijk uitgestorven, maar werd in de jaren zeventig opnieuw uitgezet. Het dier is voor mensen een stuk minder gevaarlijk dan een tijger.

In de veronderstelling dat er een jonge tijger ronddoolde in het gebied waarschuwde de politie omwonenden eerder deze week nog binnen te blijven. Agenten hielden vrijdagochtend de wacht bij de aankomst van leerlingen van een school in de buurt.

Buurtbewoners en bezoekers van Disneyland toonden zich echter ook de afgelopen dagen al weinig bezorgd. Het pretpark wijst op de hoge muren rond het complex, die bezoekers voldoende zouden beschermen. De berichten over het geheimzinnige beest beginnen zelfs nieuwsgierigen naar het gebied te trekken.

Bekijk video:
Bekijk video:

Twijfel

De deskundigen die eerder nog beweerden dat de kat, die donderdagochtend bij een kruidenierswinkel in de Parijse voorstad Montevrain was opgedoken, een tijger was krabbelden vrijdag terug.

Nieuwe foto's van de kat brachten hen aan het twijfelen. Ze zeggen er nu zelfs zeker van te zijn dat het juist niet om een exemplaar van 's werelds grootste katachtigen gaat.

Soldaten

Ongeveer tweehonderd agenten en soldaten maken jacht op de mysterieuze kat. Die is hun echter vooralsnog te slim af.

In Frankrijk zouden ongeveer 170 lynxen leven. De Vogezen, de dichtstbijzijnde streek waar ze zich zouden ophouden, liggen echter 350 kilometer van Montevrain.