In de buurt van Parijs zou een loslopende tijger zijn waargenomen. De brandweer en politie is sinds donderdagochtend op zoek naar het beest. Daarbij is een politiehelikopter ingezet.

Dat melden diverse buitenlandse media, waaronder Sky News. Verschillende inwoners van de stad Montévrain, een paar kilometer van Disneyland Parijs, hebben melding gemaakt van het roofdier. De politie verzoekt bewoners van de steden Montevrain, Chessy en Chalifert om binnen te blijven.

Volgens AP heeft de stad op haar Facebookpagina gemeld dat de jonge tijger is gezien in een bos tussen een tennisbaan en een voetbalveld. Daar wordt gezocht door brandweerlieden met verdovingspistolen. 

Video: loslopende tijger in Parijs
Video: loslopende tijger in Parijs

De politie kwam in actie nadat een Franse vrouw een foto van de tijger liet zien. Ze had het beest rond 8.30 uur zien rondlopen op een parkeerplek van een supermarkt en fotografeerde de tijger vanuit de auto.

Het is niet duidelijk waar de tijger vandaan zou kunnen komen. Er was een circus in de stad, maar dat is afgelopen zaterdag vertrokken. Toen was er geen sprake van een vermiste tijger.