Acht Egyptische militairen zijn spoorloos, nadat ze woensdag door gewapende mannen zijn aangevallen aan de kust bij de stad Damietta.

Vijf andere soldaten raakten gewond bij wat het Egyptische leger donderdag een terreurdaad noemt. De daders kwamen aan op vier boten en vielen de militairen aan. Of er doden zijn gevallen is niet duidelijk. Er zijn 32 aanvallers opgepakt.

Ook in het buitenland is Egypte het doelwit van terroristen. De Egyptische ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli was donderdag het vermoedelijke doelwit van een autobom. Daarbij zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Overigens ging ook bij de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten een bom af.

Die ontplofte vlak bij het gebouw. Daarbij zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Overigens ging ook bij de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten een bom af.

Later op donderdagochtend ontplofte een bom in een metrowagon in de buurt van Caïro. Die verwondde niemand, maar in de daaropvolgende paniek raakten wel zeker zestien mensen gewond.