Actievoerders hebben in de Mexicaanse deelstaat Guerrero woensdag het regioparlement in brand gestoken.

Boze Mexicanen waren de straat opgegaan naar aanleiding van de verdwijning van en waarschijnlijke moord op 43 studenten.

Buiten het lokale parlementsgebouw gingen in provinciehoofdstad Chilpancingo auto's in vlammen op. Eerder raakten demonstranten er al slaags met de politie. Ze gooiden dinsdag stenen en vuurwerk naar de agenten. Ook werd een kantoor van regeringspartij PRI in brand gestoken.

De verdwijning en waarschijnlijke moord van de 43 studenten heeft Mexico geschokt. De jongeren verdwenen in september in de plaats Iguala vermoedelijk door toedoen van plaatselijke autoriteiten.

Afgelopen weekeinde raakten betogers slaags in hoofdstad Mexico-Stad. Maandag blokkeerden demonstranten urenlang de ingang van aankomst- en vertrekhallen van de internationale luchthaven van de Mexicaanse badplaats Acapulco.

Voetbalsupporters

Ook in Nederland is aandacht gevraagd voor het lot van de verdwenen jongeren. Mexicaanse voetbalsupporters voerden woensdag actie tijdens de oefeninterland van hun nationale ploeg tegen het Nederlands elftal in de ArenA.

Ze wapperden met zwarte doeken als teken van rouw voor de verdwijning van 43 studenten na een protest in de stad Iguala.

Video: Mexicanen steken regioparlement in brand
Video: Mexicanen steken regioparlement in brand