Twee glazenwassers zijn woensdagmiddag in New York vast komen te zitten op een kantelend platform aan de buitenkant van het 1World Trade Center. Ze konden uiteindelijk door de brandweer worden gered.

Dat meldt NBC News. Ze zaten vast ter hoogte van de 68e etage.

De mannen belandden rond één uur ’s middags lokale tijd in de problemen toen het platform waarop zij zich bevonden begon te wankelen.

De glazenwassers waren net klaar met hun werk en stonden op het punt naar het dak te gaan om van hun steiger af te klimmen toen hun wagentje haperde en één van de kabels losliet.

Video: Reddingsactie
Video: Reddingsactie

Gondeltje

De mannen hebben ruim een uur op het platform aan de zuidzijde van de toren gehangen. Daarna kon de brandweer ze via een gat in een raam nabij hun gondeltje bevrijden.

Het tweetal had zichzelf stevig gezekerd aan het bungelende platform. De politie hield toeschouwers onder aan het gebouw op een afstandje, voor het geval er bij de reddingsoperatie ramen zouden sneuvelen en glas naar beneden valt.

Het 1World Trade Center is de hoogste wolkenkrabber van de Verenigde Staten. Het gebouw opende vorige week officieel de deuren.