Miljoenen forenzen in Duitsland hebben vrijdag weer te maken met een uitgeklede treindienstregeling. De machinisten staken onverminderd door. 

De rechter wees donderdag een eis af om de acties te verbieden.

Dit ondanks de herdenking van de val van de Berlijnse muur, zondag precies 25 jaar geleden, waarvoor veel mensen naar de Duitse hoofdstad willen reizen.

De machinisten staken voor betere arbeidsvoorwaarden, zoals meer loon en korter werken. De staking moet tot maandagochtend duren. 

Alternatief vervoer

Donderdag reed ongeveer een derde van de treinen in het personenvervoer en de helft van de goederentreinen. Druk was het niet, veel mensen hebben voor alternatief vervoer gezorgd of bleven thuis.

Vrijdag zal ongeveer hetzelfde beeld geven, aldus een woordvoerster van de Duitse spoorwegen. Op de langeafstandsstukken rijden die dag 256 van de 878 treinen.

Ook treinverbindingen uit Nederland worden getroffen. Rechtstreekse treinen naar Berlijn rijden niet, naar Frankfurt rijden minder ICE-treinen en de nachttreinen naar Praag, Warschau, München en Zürich zijn tot en met zondag geschrapt.

Video: Weer verkeershinder Berlijn door staking
Video: Weer verkeershinder Berlijn door staking